Состојбата со вакцинација во Република Македонија

Состојбата со вакцинација во Република Македонија Во последните години се забележува континуиран тренд на опаѓање на опсегот на вакцинација во Македонија кој е особено изразен во делот на урбаните средини, што се должи на повеќе фактори. Покрај постоењето на антивакцинални…

Повеќе

Фармацевтот-поддршка во третман и грижа на пациенти со малигни заболувања

Почитувани, Ве известуваме дека Секцијата по Клиничка фармација при Македонско фармацевтско друштво–работна група за Онколошка фармација, ќе одржи Семинар на тема: ”Фармацевтот-поддршка во третман и грижа на пациенти со малигни заболувања”. Место на одржување: Конференциска сала на Queen’s хотел, Скопје…

Повеќе

28- ми февруари- Светски Ден на Ретки болести

28- ми февруари- Светски Ден на Ретки болести На 28- ми февруари беше одбележан интернационалниот ден на ретките болести-сериозни хронични заболубања кои потенцијално се живото- загрозувачки. Целта на одбележувањето е зголемување на јавната свест за постењето на овие болести и…

Повеќе
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.