Фармацевтска грижа

Клиничката фармација претставува област на фармацијата, која е насочена кон практикување на научни принципи (специфични знаења и вештини од фармакологија, фармакокинетика и фармакотерапија) за рационална примена на лекови и избор на терапија за индивидуален пациент со единствена цел, подобрување на…

Повеќе
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.