Wpd

25 септември – Светски ден на фармацевтите

Фармацевт: Експертот за вашите лекови

Од истражување и развој, преку ставање во промет, производство, дистрибуција и издавање на лековите до апликација, следење на терапијата и советување, не случајно секогаш е присутен фармацевтот. Секогаш во аптека, но и во болница, фармацевтот со своето експертско знаење и вештини, обезбедува фармацевтска грижа со точни информации и совети за превенција од болести, здравствена заштита и рационална употреба на лекови. Тука е за секој пациент да го добие вистинскиот лек во вистинско време.

Почитувани, нека е среќен 25 септември, Светскиот ден на фармацевтите!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.